četvrtak, 25. oktobar 2012.

Bijelo Polje: Predstavljeni rezultati rada granične policije

BIJELO POLJE – U toku turističke sezone na graničnim prelazima Dobrakovo i Bijelo Polje bilježi se povećanje broja prelazaka putnika i vozila u odnosu na ostale mjesece – rečeno je juče na konferenciji za novinare organizovanoj povodom predstavljanja rada granične policije od juna do septembra ove godine.


Dobrakovo u 300x225 Bijelo Polje: Predstavljeni rezultati rada granične policije - Tokom obavljanja kontrola na graničnim prelazima preduzimane su sve neophodne aktivnosti shodno zakonskoj regulativi kako bi se obezbijedilo minimalno zadržavanje turista na granici uz istovremeno otkrivanje i sprečavanje vrÅ¡enja krivičnih djela i drugih nezakonitih radnji – kazao je rukovodilac IGP Darko Marković.


On je istakao da je u toku ljetnjih mjeseci na graničnim prelazima kontrolisano 1.429.286 putnika, što je za 15,61 procenata više u odnosu na isti period prošle godine.


- Na prelazu Dobrakovo kontrolisano je 1.228.065 putnika i 320.415 vozila Å¡to je za 21,4, odnosno 16 procenata viÅ¡e u odnosu na proÅ¡lu godinu kada se bilježi i veći broj posjeta stranih turista od 24,2 procenata – dodao je Marković.


Ističući da su tokom ljetnje sezone kontrolisali 1.561 voz na prelazu Bijelo Polje, Marković dodaje da je tada kontrolisano 201.221 putnik, što je manje za 10,47 procenata u odnosu na isti period prošle godine.


- U toku turističke sezone na ova dva granična prelaza po potjernicama je pronaÄ‘eno 18 lica, dva po Interpolovoj, 11 po nacionalnoj i pet po lokalnoj potjernici. Oduzeto je 18 vozila po Interpolovoj potjernici i pronaÄ‘eno je pet isprava, dok su tri lica liÅ¡ena slobode zbog počinjenih prekrÅ¡aja – kazao je Marković.


On je dodao da su u saradnji sa drugim državnim institucijama učestvovali u sprečavanju krijumčarenja različitih vrsta roba. Marković je još kazao da su tokom realizacije projekta ,,Rad granične policije u zajednici“ ostvarili dobre rezultate.


V.Å b.



Bijelo Polje: Predstavljeni rezultati rada granične policije

Нема коментара:

Постави коментар