četvrtak, 25. oktobar 2012.

Facebook ljubomora

Facebook je odlična stvar za obnavljanje prijateljstva sa drugovima iz osnovne škole pa čak i za dopisivanja sa prijateljima u inostranstvu. Ali, ova internet mreža može izazvati svađu i ljubomoru među partnerima, naročito ako se na listi prijatelja nalaze bivši.


celosfcb 300x210 Facebook ljubomoraAmerički naučnici su otkrili da facebook izaziva zavisnost: koliko god da se opirete čačkanju po društvenoj mreži, gotovo uvjek ćete samo „provjeriti da li vam je stigla neka poruka“. Što ste više na FB, više ćete biti ljubomorni ako vidite da vaš dragi među prijateljice ima zgodne cure a naročito ako mu bivša ostavlja poruke na wall-u. Čak 80 % muškaraca ima bivše djevojke među prijateljima, a velika će većina i priznati da je nekad s njima bila u vezi. To baš i ne pomaže puno, osim što utiče da žene duplo više špijuniraju statuse svojih partnera od muškaraca.


Iako vas izludi kad vidite tu „odvrtanu, ružnu plavušu“ s kojom je vaš dragi raskinuo prije godinu dana, nemojte se nervirati: pogledajte svoje prijatelje. Da li je među njima kojim slučajem neki vaš bivši? Velika je vjerovatnoća da jeste. I velika je vjerovatnoća da to vaš sadašnji zna kao i da je pomalo ljubomoran. Najjednostavnije rješenje bilo bi kad biste manje „rovarili“ po fb, sjeli i otvoreno porazgovarali s partnerom i rekli mu šta vam i zašto smeta. Hoćete li i posle biti ljubomorni ili ne, zavisi samo od toga koliko ste iskreni- oboje!


Izvor: cosmopolitan.hr



Facebook ljubomora

Нема коментара:

Постави коментар