četvrtak, 25. oktobar 2012.

Kolašin: „Stisnute ruke“ poljoprivrede i turizma

Sastanak Inicijativnog odbora za osnivanje udruženja turističkih i trgovačkih radnika i poljoprivrednih proizvođača Kolašina


Svaki razvojni projekat „male varoši“ se oslanja na vezu zasadnje njive i trpeze sa domaćom i zdravom hranom. Buduće udruženje će imati podršku lokalne uprave, ali se očekuje da otvori nove stranice ovih djelatnosti u Kolašinu. Za koordinatora izabran Svetislav Vukićević


KL ODBOR KolaÅ¡in: „Stisnute ruke“ poljoprivrede i turizmaKOLAÅ IN – Poljoprivreda, turizam i trgovina, koja sve to spaja, treba da budu oslonci budućeg razvoja KolaÅ¡ina. Sve te djelatnosti su povezane i samo zajedničkim i koordiniranim aktivnostima mogu doći do konkuretnog proizvoda – kazao je Darko BrajuÅ¡ković, prilikom jučeraÅ¡njeg sastanka Inicijativnog odbora za osnivanje udruženja turističkoih i trgovačkih radnika i poljoprivrednih proizvoÄ‘ača.


Brajušković je ocijenio da i na ovaj način treba dati impuls djelatnostima po kojima Kolašin treba da se prepoznaje, ali i ostvaruje svoje biznis projekte. Na ovaj način stanovnici Kolašina mogu ostvariti puno veće prihode i primaći se, kroz poljoprivredu, razvijenijim standardima.


- Moramo da djelujemo zajedno, da svi predlažemo, iniciramo, realizujemo. Nema nijednog projekta iz oblasti turizma i poljoprivrede, makar bio i najmanji, da se ne tiče predsjednika opÅ¡tine i da on u njemu neće da učestvuje. Lokalna uprava će maksimalno podržati udruženje, ali isto tako očekujemo da nam ono ponudi brojne i nove sadržaje kojima se promoviÅ¡u turistički i poljoprivredni potencijali KolaÅ¡ina. Iskustva ovakvih udruženja su se potvrdila i u sredinama koje nemaju resurs koje imaju KolaÅ¡in i Crna Gora – kazao je BrajuÅ¡ković.


Na jučerašnjoj sjednici Inicijativnog odbora izabrana je radna grupa koja treba da brzo pripremi osnivačka dokumenta i zakaže skupštinu. Članovi radne grupe su Predrag Bulatović Čile, Vesko Popović, Zorica Kovačević, Svetislav Vukićević, Žarko Bulatović, Milivoje Bulatović, Milijanka Puletić i Zoran Vlahović. Za koordinatora radne grupe izabran je diplomirani ekonomista Svetislav Vukićević.


Bulatović: Hrana visokog kvaliteta


Poznati kolašinski poljoprivredni proizvođač Milivoje Bulatović je u prvi plan stavio mogućnosti proizvodnje žitarica.


- Možemo da poljoprivredni imidž KolaÅ¡ina, obogatimo proizvodnjom i raži i heljde. Da li je mala cijena kilogram heljdinog braÅ¡na 2,5 eura? Trebaju nam i kvalitetni plastenici koji mogu da izdrže i snjegove kao proÅ¡logodiÅ¡nje. Imamo primjer za to kada obiÄ‘emo plastenike Uprave za Å¡ume i rasadnik u Trebaljevu. Zasade u njima nijesu ugrozili proÅ¡logodiÅ¡nji rekordni snjegovi – kazao je Bulatović.


Dr.D.



Kolašin: „Stisnute ruke“ poljoprivrede i turizma

Нема коментара:

Постави коментар