četvrtak, 25. oktobar 2012.

Mustafić:Insistiraćemo na okončanju sudskih procesa za grozote 90.tih

PODGORICA – Član Glavnog odbora i portparol Bošnjačke stranke Suljo Mustafić kazao je, u razgovoru za sarajevski magazin Dani, da se nikako ne može staviti znak jednakosti između onih koji 2012. godine, i dalje negiraju genocid u Srebrenici i onih koji su, dvadeset godina ranije, u okolnostima ratnog požara, radili i govorili to što jesu.


Suljo Mustafic intervju 1810 2012 Dragan Mijatovic 0452 300x154 Mustafić:Insistiraćemo na okončanju sudskih procesa za grozote 90.tih- Ma koliko se trudili, bojim se da ne možemo staviti znak jednakosti između onih koji 2012. godine, nakon svega što se dogodilo, nakon izvedenih dokaza i pravosnažnih presuda Haškog tribunala, i dalje negiraju genocid u Srebrenici i onih koji su, dvadeset godina ranije, u okolnostima ratnog požara, radili i govorili to što jesu. Ono što, po tom pitanju, mogu da kažem jeste i da će stranke manjina, uđu li u novu crnogorsku vladu, insistirati na  okončanju sudskih procesa za sve grozote koje su se dogodile devedesetih godina prošlog vijeka: od deportacija, preko Kaluđerskog laza do logora u Morinju. Svi koji su krivi će odgovarati, to možemo da obećamo, kazao je Mustafić za nedjeljnik Dani.


Komentarišući pitanje o kritikama koje se Bošnjacima upućuju zbog koalicije sa Evropskom Crnom Gorom i liderom DPS Milom Đukanovićem, Mustafić je kazao da to rade »oni isti koji su  i prije referenduma, oprostili Đukanoviću mnoge greške iz prošlosti”,


- Bošnjačka stranka nastala je tek 2006. godine. Devet godina ranije, Bošnjaci-Muslimani su, zajedno sa svim demokratskim snagama masovno i zdušno podržali predsjedničkog kandidata Mila Đukanovića, kao nespornog lidera bloka koji će vratiti Crnoj Gori nezavisnost – kazao je Mustafić.



Mustafić:Insistiraćemo na okončanju sudskih procesa za grozote 90.tih

Нема коментара:

Постави коментар