četvrtak, 25. oktobar 2012.

Šamaranjem protiv bora

Stručnjak za prirodne zdravstvene terapije sa Tajlanda, Tata Sombuntham napravila je biznis tradicionalnim tretmanom šamaranja koji, kako tvrdi, podmlađuje lice. Specijalnim udarcima mogu se izbrisati bore, pročistiti pore i zategnuti koža, piše Daily Mail.


malo ce da boli ali nista strasno Tajland: Šamaranjem protiv bora- Vrlo je jednostavno, uvjerite se da nemate nakit na rukama, opustite laktove i zglobove i zadajte udarac pravo tu – objasnila je Tata pokazujući na svoj obraz.


Tata Sombuntham drži salon zajedno sa mužem Mavanom, koji tvrdi da su rezultati njihovog tretmana uočljivi odmah nakon seanse.


Iako ne postoje naučni dokazi da ovakav tretman može da pomogne u borbi protiv starenja, ljekari se slažu sa činjenicom da tretman poboljšava cirkulaciju krvi i vraća boju u lice.


Za ovaj anti-ejdž tretman šamaranjem, koji traje 15 minuta, potrebno je izdvojiti 350 dolara, ali ako ne možete priuštiti da vas drugi šamaraju to možete učiniti sami. Tata i Mavan ističu da je „tehnika“ šamaranja jednostavna, te da je može lako savladati. Nakon tretmana je normalno da vas lice malo boli, ali to uopšte, kažu Tajlanđani, nije strašno.


Pored ovog, popularan je i metod kojim se, na isti način, učvršćuje zadnjica kao i „šamaranje grudi“ kojim se povećavaju njihove dimenzije.


Navedene vještine naplaćuje 44-godišnja Khunjing Tobnom koja vodi uspješan biznis na jednoj pijaci u Bangkoku i zadovoljna je interesovanjem.


Rezultati istraživanja Ministarstva zdravstva Tajlanda pokazali su da je tehnika „šamaranja grudi“ zaista efikasna i da grudi nakon nekoliko tretmana postanu veće. Zato je pokrenut i program za podučavanje žena ovim tehnikama koje bi poslužile kao alternativa za plastične operacije.


M.Lz.



Å amaranjem protiv bora

Нема коментара:

Постави коментар