srijeda, 24. oktobar 2012.

Delegacija barske opštine u posjeti Kragujevcu

2012 10 23 CGO T STR xx V01 Z BR KG Delegacija barske opštine u posjeti KragujevcuBAR – I ovog 21. oktobra, kraj spomenika odjeljenju V3 u kragujevačkim Šumaricama održana je tradicionalna antiratna manifestacija ,,Veliki školski čas“, kojoj su prisustvovali predstavnici javnog i političkog života Srbije, strani zvaničnici i građani. Vijenac kraj spomenika strijeljanim đacima i profesorima ovoga puta položio je i potpredsjednik opštine Bar Dragan Simović.


,,Veliki školski čas“ je manifestacija kojom Kragujevac i Srbija svake godine svijetu upućuju poruku da se nikada ne ponovi zločin iz Drugog svjetskog rata, kada su njemačke fašističke snage, u znak odmazde, u tom gradu strijeljale više hiljada građana, među kojima i đake i profesore Prve  kragujevačke gimnazije.


Potpredsjednik barske opštine istakao je da saradnja Bara i Kragujevca treba da posluži kao primjer kako za kratko vrijeme mogu da se izgrade bliski odnosi i realizuju konkretni projekti.


- DugogodiÅ¡nje prijateljstvo Bara i Kragujevca, krunisano potpisivanjem sporazuma o bratimljenju, omogućilo nam je uspostavljanje konkretne saradnje u oblasti sporta, kulture, obrazovanja, turizma i privrede. U posljednje dvije godine realizovani su brojni projekti izmeÄ‘u naÅ¡ih gradova, od kojih je nesumnjivo najznačajniji projekat izvoza Fiatovih automobila preko Luke Bar – kazao je Simović.


Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović naglasio je da Bar i Kragujevac imaju dosta zajedničkih karakteristika, jer se radi o gradovima bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa i velikih mogućnosti, koji su ekonomiju stavili na prvo mjesto, a podsticanje privrednog razvoja kao osnovni preduslov napretka.


J.LJ.M.



Delegacija barske opštine u posjeti Kragujevcu

Нема коментара:

Постави коментар