srijeda, 24. oktobar 2012.

DPS i BS u koaliciju poslije Bajrama

DPS i BS obznanili da su dogovarali saradnju i prije parlamentarnih izbora


PODGORICA – Demokratska partija socijalista i BoÅ¡njačka stranka su i prije 14. oktobra dogovarale nastavak saradnje i postizbornu koaliciju, bez obzira na rezultate izbora. Očekujemo da će poslije Bajramskih praznika ta saradnja biti dodatno učvršćena i formalno nastavljena, kako bismo Å¡to prije krenuli s realizacijom naÅ¡ih izbornih programa – ocijenjeno je u zajedničkom saopÅ¡tenju DPS-a i BS.


dps bs 300x91 DPS i BS u koaliciju poslije BajramaNavodi se da je „dugogodišnja uspješna saradnja u Vladi, kada je Crna Gora uprkos krizi, uspjela da sačuva ekonomsku stabilnost i napravi progres u evropskim i atlanskim integracijama, dobila je svoju potvrdu na izborima“.


- Za stranke koje sačinjavaju aktuelnu Vladu glasalo je preko 180 hiljada graÄ‘ana, Å¡to potvrÄ‘uje naÅ¡e tvrdnje da se uspjeÅ¡no nosila s brojnim izazovima i da graÄ‘ani vjeruju da Crna Gora treba da nastavi putem daljeg razvoja na svim poljima. DPS i BoÅ¡njačka stranka su saglasne da samo multikonfesionalna i multietnička Crna Gora, u kojoj će biti poÅ¡tovana prava svakog graÄ‘anina pojedinačno i svakog naroda  - može nastaviti putem prosperiteta i daljeg napretka – saopÅ¡teno je iz DPS-a i BS-a.


Ocjenjeno je da „ni ranije ni sada prioritet u razgovorima nijesu bila personalna rješenja, već principi i realizacija i dostizanja glavnog cilja – evropskog kvaliteta života za svakog građanina“.


- Uvjereni smo da samo stabilna Vlada, u kojoj participiraju i manjinske partije, zajedno s koalicijom koja je dobila najveće povjerenje na izborima, mogu nastaviti da vode Crnu Goru evropskim i putem ravnomjernog regionalnog razvoja i ekonomskog oporavka i biti podrÅ¡ka ostalim zemljama regiona na putu integracija – zaključeno je u saopÅ¡tenju.


D.Ć. 



DPS i BS u koaliciju poslije Bajrama

Нема коментара:

Постави коментар