srijeda, 24. oktobar 2012.

Ikone i savremeno u Ambasadi Austrije

PODGORICA – Izložba radova mladih crnogorskih umjetnika Vučića Ćetkovića (apstraktna umjetnost) i Ivone Rakić (ikonopis) naslovljena „Ikone i savremeno iz Crne Gore“ otvorena je večeras (24. oktobar) u prostorijama Ambasade Austrije. Izložbu je otvorio karikaturista Luka Lagator, a publici se obratio i ambasador Austrije u Crnoj Gori Martin Pamer.


izlozba Savremena Crna Gora 2410 2012 Bojana Cupic 15 1 Ikone i savremeno u Ambasadi Austrije


- Imamo priliku da čujemo dvije različite priče i da vidimo dvije dijametralne linije koje se, ipak, negdje u daljini mogu i sasvim približiti, ako ne, u nekoj magličastoj viziji, i spojiti. Povod za ovakvu konstataciju daje nam ikona „Sveta Trojica“ Ivone Rakić i slika „Trijstvo“ Vučića Ćetkovića. „Sveta Trojica“ otkriva nam svetačke likove precizno i jasno, bazirajući se na već datim kanonima, a „Trijstvo“ je vlastita imaginacija, apstraktna i asocijativna bez mogućnosti da posmatraču ukaže na neke prepoznatljive likove – istakao je Lagator.


U podgoričkom lokalu Montenegro pab nastupio mladi bečki sastav „Sain Mus“, koji će publika moći da čuje i sjutra (25. oktobar) u lokalu „Sejdefa“. Događaji su organizovani u okviru obilježavanja Nacionalnog praznika Republike Austrije.


A. Đ. – I. Vu. 



Ikone i savremeno u Ambasadi Austrije

Нема коментара:

Постави коментар