srijeda, 24. oktobar 2012.

Armstrongu prijeti zatvor

armstrong 300x177 Nakon što su mu zbog dopinga oduzeti svi trofeji osvojeni u karijeri, američkom biciklisti Lensu Armstrongu prijeti i zatvorska kazna zbog laganja pod zakletvom na sudu.


Kaznu će za njega tražiti agencija „SCA Promotions“, koju je Armstrong 2006. godine tužio zbog neisplaćenih bonusa zbog doping skandala koji mu je na kraju i presudio. Lens je tada na sudu ponavljao da nije koristio doping sredstva, a kompanija je morala da mu isplati 3,85 mliona eura odštete. Uz sudske i ostale troškove, cifra se popela na više od 5,5 miliona. Od 2002. godine ,,SCA Promotions“ ukupno je u Armstronga uložila 9,2 miliona eura i novac sada želi nazad.


Armstrongu su i zvanično oduzete sve titule, ali i rezultati u velikoj i turbulentnoj karijeri. Nikada nije pao na doping testu, ali brojna svjedočanstva timskih kolega dovela su ga do ivice. Njegova karijera preživjela je i okrutnu bolest (rak testisa), ali ne i doping. Izbrisan je kao sportista od 1998. godine do danas.


Ako agenciji ne vrati novac, čeka ga tužba.


Svojevremeno je zbog laganja pod zakletvom u zatvoru završila i američka atletičarka Merion Džons, koja je na sudu poricala, a kasnije priznala da je koristila doping.



Armstrongu prijeti zatvor

Нема коментара:

Постави коментар