četvrtak, 25. oktobar 2012.

„Fedon“ izdavač godine na Beogradskom sajmu knjiga

BEOGRAD – Nagradu za izdavača godine na 57. meÄ‘unarodnom sajmu knjiga u Beogradu dobila je kuća „Fedon“. Po ocjeni žirija prestižno priznanje dobili su „zbog konzistentne i promiÅ¡ljene ureÄ‘ivačke koncepcije i poÅ¡tovanja najviÅ¡ih standarda u prevoÄ‘enju i prireÄ‘ivanju knjiga“.


sajam knjiga bg u 300x154 „Fedon“ izdavač godine na Beogradskom sajmu knjigaZa najbolju dječju knjigu godine izabrana je knjiga „Srpske narodne bajke za decu XXI veka“, izdanje „Čarobne knjige“ koja sadrži 19 poznatih bajki koje su iznova i savremenim jezikom ispričali David Albahari, Dragan Velikić, Aleksandra Glovacki, Oto Oltvanji i Darko Tuševljaković. Izdavački poduhvat predstavljaju „Djela Stanislava Vinavera“ u izdanju „Službenog glasnika“ i „Zavoda za udžbenike“.


Specijalno priznanje 57. Beogradskog sajma knjiga dobila je izdavačka kuća „Gradac“ iz Čačka za ukupan višedecenijski i značajan doprinos ovog izdavača. Nakon nekoliko godina pauze ponovo je dodijeljena nagrada za najljepšu knjigu 2012. i to „Leksikonu arhitekture i umetničkog zanatstva“ Slobodana Maldinija u izdanju „Službenog glasnika“.


V. S.



„Fedon“ izdavač godine na Beogradskom sajmu knjiga

Нема коментара:

Постави коментар