srijeda, 24. oktobar 2012.

Potvrđena presuda grupi Bele Đokovića za šverc kokaina

sud1 PotvrÄ‘ena presuda grupi Bele Đokovića za Å¡verc kokainaPODGORICA – Apelacioni sud potvrdio je presudu za zločinačko udruživanje i Å¡verc kokaina iz Perua u Crnu Goru grupi čiji je organizator Mehmed Bela Đoković iz Tuzi. ÄŒlanovi su osuÄ‘eni na ukupno 15 godina zatvora.


Presudu je, u maju ove godine, u ponovljenom postupku izreklo vijeće sudije Ratka Ćupića.


Đoković je osuđen na pet godina i osam mjeseci zatvora, Branimir Lj. Veljić iz Beograda i Husein Huso H. Salić iz Plava na po dvije godine i osam mjeseci zatvora, dok je Senad Čeljić, zvani Seno, dobio tri godine i dva mjeseca. Mustafa Radončić, koji je bio osuđen na godinu zatvora, oslobođen je optužbe za zločinačko udruživanje.


Prema presudi, Đoković je iz zatvora u Spužu dao instrukcije članovima grupe i preko Kolje Beriše u Peruu ugovarao kupovinu kokaina. Veljić je, po dogovoru sa Đokovićem, angažovao Aleksandra Milenkovića za odlazak u Peru.


Milenković je u Peruu od Beriše preuzeo 4,074 kilograma kokaina i sakrio ih u duplo dno ranca. Uhapšen je 18. aprila 2009. godine, na aerodromu „Leonardo da Vinči”, u Fjumićinu u Italiji, gdje je i osuđen.





Potvrđena presuda grupi Bele Đokovića za šverc kokaina

Нема коментара:

Постави коментар