četvrtak, 25. oktobar 2012.

Preporuka Vlade lokalnim samoupravama: Smanjiti opštinske takse i naknade

PODGORICA – Vlada je u četvrtak uputila preporuku lokalnim samoupravama da unaprijede procedure izdavanja građevinskih dozvola i razmotre mogućnosti smanjenja lokalnih naknada i taksi.


Sjednica Vlade CG Bojana Cupic 23 u 300x199 Preporuka Vlade lokalnim samoupravama: Smanjiti opštinske takse i naknadeVlada je juče usvojila informaciju o nalazima Doing Business Izvještaja Svjetske banke, prema kojima je Crna Gora rangirana na 51. mjestu na listi od 185 zemalja, što znači da je napredovala za pet mjesta u odnosu na prošlu godinu.


- Izražavajući zadovoljstvo postignutim rezultatima, koji potvrđuju mjerljive efekte reformi u oblasti unapređenja poslovnog ambijenta, Vlada je posebnu pažnju poklonila razmatranju indikatora u kojima je uočen prostor za dodatno uklanjanje barijera za razvoj biznisa. Nadležni resori zaduženi su da u okviru indikatora „započinjanje biznisa“, „registracija nepokretnosti“ i „izdavanje građevinskih dozvola“ nastave sa efikasnijom implementacijom važećih propisa, kao i sprovođenje reformi, u pravcu unapređenja regulative – saopšteno je nakon sjednice.


Mr. M.



Preporuka Vlade lokalnim samoupravama: Smanjiti opštinske takse i naknade

Нема коментара:

Постави коментар