srijeda, 24. oktobar 2012.

Presuda optuženima za deportaciju 22. novembra (NEMA FOTKE)

PODGORICA – ZavrÅ¡nim riječima danas je, u ViÅ¡em sudu u Podgorici, okončano suÄ‘enje devetorici bivÅ¡ih funkcionera i službenika MUP-a, koji se terete za deportaciju bosanskohercegovačkih izbjeglica vlastima Republike Srpske 1992. godine. Presudu će 22. novembra izreći krivično vijeće sudije Milenke Žižić.


judge hammer 300x225 Presuda optuženima za deportaciju 22. novembra (NEMA FOTKE)Zamjenica specijalnog tužioca Lidija Vukčević kazala je da je nesumnjivo dokazana da su optuženi počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Sa druge strane, branioci optuženi kategorični su bili da ne postoji nijedan dokaz koji tereti njihove klijente i zatražili su oslobađajuću presudu.


Na optuženičkoj klupi su, nekadašnji načelnink CB-a u Herceg Novom Milorad Ivanović,  nekadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Milisav Marković, bivši načelnik sektora SDB–a u Herceg Novom Radoje Radunović, bivši službenik SDB- a u Herceg Novom Duško Bakrač. Tadašnjem šefu SDB-a Crne Gore Bošku Bojoviću sudi se u odsustvu, jer je srpski državljanin.


Na optužnici je i bivši šef odjeljenja DB-a u Ulcinju Božidar Stojović, bivši komandir Stanice policije u Herceg Novom Milorad Šljivančanin, tadašnji načelnik Centra bezbjednosti u Baru Branko Bujić i bivši načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Ulcinju Sreten Glendža.


Ma. Ž.



Presuda optuženima za deportaciju 22. novembra (NEMA FOTKE)

Нема коментара:

Постави коментар