srijeda, 24. oktobar 2012.

Predstavljeni propisi i standardi za pravo osnivanja preduzeća i slobodu pružanja usluga

BRISEL – Predstavnici resornih generalnih direkcija Evropske komisije predstavili su u srijedu u Briselu članovima crnogorske radne grupe za 3. poglavlje – Pravo osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga – pravnu tekovinu EU u ovoj oblasti kroz prikaz ključnih dokumenata Unije koji se odnose na ovo pregovaračko poglavlje.


2012 10 25 Analiticki pregled za poglavlje i 3 i najava za poglavlje 20 300x168 Predstavljeni propisi i standardi za pravo osnivanja preduzeća i slobodu pružanja usluga- Predstavljeni su propisi i standardi koji se odnose na uzajamno priznavanje profesionalnih kvalifikacija, poštanske usluge, pravo osnivanja preduzeća i slobodu pružanja usluga – stoji u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore.


MVPIEI je navelo da su predstavnici crnogorskih institucija, članovi radne grupe za poglavlje 3, imali priliku da dobiju „detaljan uvid u sadržaj ovog poglavlja, kao i potrebne informacije i uputstva u pravcu dalje harmonizacije i primjene evropskog zakonodavstva“.


Za danas je u Briselu planiran sastanak eksplanatornog analitičkog pregleda pravne tekovine za 20. poglavlje Preduzetništvo i industrijska politika.


Eksplanatorni skrining će služiti kao osnova za pripremu crnogorskog pregovaračkog tima za drugi, bilateralni sastanak s Evropskom komisijom, koji je zakazan za novembar.


M.S.


 



Predstavljeni propisi i standardi za pravo osnivanja preduzeća i slobodu pružanja usluga

Нема коментара:

Постави коментар