četvrtak, 25. oktobar 2012.

„Metalurzi“ ponovo bolji od Pljevljaka: Čelično srce na dva front

Čelik        1


Rudar 0


NIKÅ IĆ – Stadion ÄŒelika. Gledalaca: oko 600. Sudija: M. Savović (Podgorica) 6. Pomoćnici: D. Mrgunović (Podgorica) 7, M. Asović (Berane) 7. Strijelac: Simić u 57. minutu. Žuti kartoni: Banović, Adrović, Vuković, Simić, Račić (ÄŒelik), Lakićević, Damjanović, Bakoč (Rudar).


Celik Rudar 1 „Metalurzi“ ponovo bolji od Pljevljaka: Čelično srce na dva frontČELIK: Banović 7, Dubljević 7, Bulatović 7, Adrović 6,5, Vuković 6, Kolev 6,5, Vranjković 5,5 (od 59. Bulajić 6,5), Zorić 7, Simić 7,5 (od 78. Nikolić -), Račić 6,5, Ivanović 7 (od 88. Agović -).


RUDAR: Lakićević 5,5, Jovanović 7, Igumanović 7, Krkeljić 7 (od 86. Šljivančanin -), Ivanović (od 24. Jeknić 6,5), Tomašević 6, Brnović 7, Vlahović 7, Nestorović 7, Popović 6,5 (od 63. Bakoč 6), Damjanović 7.


Igrač utakmice: Nikola Simić (Čelik).


Čelik, izgleda, kao ni jedna ekipa u Crnoj Gori, ima recept po kojem se iz Kupa eliminiše Rudar. U prošlogodišnjem finalu bio je bolji od Pljevljaka, a ove sezone u osmini finala.


Tim Slavoljuba Bubanje je pod Golubinjom igrao neriješeno (1:1), a juče ostvario minimalnu pobjedu na svom terenu (1:0). Gosti su imali bolju pas igru, brže su igrali u odbrani, kontrolisali situaciju iako je njihovu koncepciju pokvarila povreda Igora Ivanovića u 24. minutu, ali ni Nikšićani nijesu bili naivni. Vrebali su priliku i iskoristili je u 57. minutu. Pobjedonosni pogodak postigao je Nikola Simić. Akciju je započeo Račić, potom je Ivanović sjajno „zalomio“ sa lijeve strane, golman Lakićević malo je prikasnio i to je bilo dovoljno da se zatrese mreža njegovog gola.


Već od samog početka dalo se zaključiti da predstoji „tvrda“ i kvalitetna fudbalska predstava – igralo se napadački, ali i oprezno. Prvu Å¡ansu imao je Simić u 11. minutu, tri minuta kasnije na drugoj stranu uzvratio je Vlahović, da bi Ivanović u 20. minutu, nakon Å¡to se odlično oslobodio svojih čuvara, iskosa sa desetak metara Å¡utirao tik pored desne stative Lakićevićevog gola.


Rudar je imao šansu preko Brnovića i u 27. minutu, pošto je Tomašević odlično ubacio loptu iz lijevog ugla, ali je iskusni Banović bio na svom mjestu.


Posljednja prilika u prvom poluvremenu viđena je u 40. minutu, i to za goste. Igumanović je pobjegao Vukoviću koji ga, potom, nepropisno zaustavlja na ivici šesnaesterca. Sudija Savović dosudio je prekršaj, štoperu Čelika pokazao žuti karton iako je, možda, zaslužio strožiju kaznu, da bi, na kraju, upravo Igumanović izveo slobodan udarac, ali lopta je završila u naručju Banovića.


Prvu šansu u nastavku imao je Vuković u 53. minutu. Šutirao je glavom, na asistenciju Bulatovića, ali Lakićević je bio siguran, baš kao i tri minuta kasnije kada je Simić odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora.


Nakon što je Čelik poveo, Pljevljaci su zaigrali još agresivnije, pa u 72. minutu, na centaršut Bakoča, najbolje reaguje Krkejljić, ali njegov šut glavom završava za malo pored gola. I u 76. minutu Rudar je ima priliku. Vlahović je snažno šutirao sa oko 25 metara, ali bio je to još jedan promašaj.


Očigledno, „metalurzi“ ove sezone imaju ambicije na dva fronta. Već su se plasirali u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja, a primakli su se i liderima prvoligaške tabele.


Slavoljub Bubanja, trener ÄŒelika


Pobjednici smo Kupa Crne Gore  i morali smo se potruditi da zadržimo taj trofej u Nikšiću. Rekao sam i u najavi ovog meča da je moj tim, nakon susreta sa Sutjeskom, istrošena fizički, psihički pogotovo, i da će nam biti teško. Tim prije što je Rudar možda i najbolja ekipa u ligi. Uz to, Pljevljaci imaju iskusnog trenera koji umije sve „kockice“ da složi na pravi način, što se i u ovom meču vidjelo. Jer posjed lopte u prvom poluvremenu bio je na njihovoj strani. Zahvaljujući tom jednom pogotku prošli smo u četvrtfinale i zadovoljan sam.


Nikola Rakojević, trener Rudara


Čelik je zasluženo prošao, iskoristio šansu u nastavku, a mi nijesmo svoje i to je, u najkraćem, opis ovog meča. Utakmica je bila tvrda, igralo se najviše na sredini terena. Objektivno, Banović je u nastavku praktično bio besposlen. Presudila je želja Ivanovića da igra, ali on je i ranije imao povredu, a nakon ovog meča mislim da će morati da napravi dužu pauzu. A, to je još jedan veliki problem, s obzirom da imamo mali broj igrača koji konkurišu za prvi tim.


R. Perošević



„Metalurzi“ ponovo bolji od Pljevljaka: Čelično srce na dva front

Нема коментара:

Постави коментар