četvrtak, 25. oktobar 2012.

Dom zdravlja Podgorica: Vakcinacija protiv gripa od petka

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Podgorica počeće u petak, a za Glavni grad je opredijeljeno 10 hiljada vakcina, proizvođača Glaxo Smith Cline, što je dovoljna količina za sve građane kojima se preporučuje da je prime.


Preporuke 


dom zdravlja blok u Dom zdravlja Podgorica: Vakcinacija protiv gripa od petka- Vakcinacija protiv sezonskog gripa se posebno preporučuje osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima, zatim osobama oslabljenog imuniteta i licima izloženim povećanom riziku od infekcije u okviru zanimanja, kao što je medicinsko osoblje, a mogu da je prime i djeca starija od šest mjeseci-navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću Doma zdravlja Podgorica.


Iz ove ustanove obavještavaju građane da prvo treba da se jave kod izabranog doktora kod kojeg su registrovani i zakažu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje.


Patronaža


Svi građani koji nijesu pokretni ili iz drugih zdravstvenih razloga  nijesu u mogućnosti da dođu u Dom zdravlja, biće preko jedinice za patronažu Doma zdravlja Podgorica vakcinisani kod kuće uz prethodno zakazivanje.


A.S.



Dom zdravlja Podgorica: Vakcinacija protiv gripa od petka

Нема коментара:

Постави коментар