četvrtak, 25. oktobar 2012.

Predrag Sekulić: Ne želimo raditi ishitreno

PODGORICA – Vlada ne bi trebalo da uradi bilo šta ishitreno u vezi sa izvještajem komisije Građevinskog fakulteta o ulaganjima grčke Restis grupe u grad-hotel Sveti Stefan, rekao je ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić.


predrag sekulic 300x198 Predrag Sekulić: Ne želimo raditi ishitreno”Na predlogu materijala se još radi. On treba da prođe Tendersku komisiju za turizam, Savjet za privatizaciju, nakon čega je na redu Vlada. U svakom slučaju ne želimo da radimo bilo šta ishitreno”, rekao je Sekulić.


On je podsjetio da su djelovi izvještaja komisije Građevinskog fakulteta već objavljeni u javnosti. ”Treba da sagledamo suštinu čitavog problema, a ne da se bavimo detaljima prije nego što izađemo sa kompletnim materijalom”, kazao je ministar Sekulić odgovarajući na novinarska pitanja nakon potpisivanja Ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu i poručio da će javnost o svemu biti detaljno i blagovremeno obaviještena.


Iz Vlade su prošle sedmice potvrdili da je izvještaj stručne komisije Građevinskog fakulteta o ulaganjima Restis grupe u Sveti Stefan, kao i troškovima zbog neusvajanja urbanističkih planova, dostavljen Ministarstvu održivog razvoja i turizma.


Predstavnici tog resora bi sa kolegama iz Ministarstva finansija i Savjeta za privatizaciju trebalo da razmotre njegov sadržaj i upute Vladi preporuku o daljem postupanju u vezi sa zahtjevom zakupca Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže, Adriatik propertisa kako bi se utvrdio konačan stav u vezi sa tim.


Taj izvještaj se smatra ključnim za rješavanje problema između zakupodavca, Hotelske grupe Budvanska rivijera i zakupca, Adriatik propertisa, koji već godinu i po nije uplatio ni cent na ime zakupnine.


N.P.



Predrag Sekulić: Ne želimo raditi ishitreno

Нема коментара:

Постави коментар