utorak, 23. oktobar 2012.

Miholjsko ljeto u Igalu: Kad nema kupanja, prija i sunčanje

IGALO – Samo oni najhrabriji juče su se okupali jer je u 13 časova temperatura mora bila 18 stepeni. Temperatura vazduha bila je mnogo prijatnija – 23 stepena, pa su se malobrojni gosti i poneki domaći sunčali uz more na praznim i neobično tihim plažama.


HN SUNCE 1 u 300x203 To se vidi i na fotografijama koje smo juče napravili na plaži Duga u Igalu. Prije tri dana temperatura mora bila je 20 stepeni, a polovinom prošle sedmice tri stepena viša, što je bilo mnogo prijatnije za kupanje. Teško je reći hoće li tople struje još koji put zagrijati more do kraja oktobra, ali i ako ne bude kupanja jesenje sunčanje je privilegija koja se uvijek može iskoristiti.


Sunčano i toplo vrijeme koje će, po najavama meteorologa, potrajati do petka, Novljani uglavnom koriste za boravak na otvorenom, šetnje, sređivanje bašti i dvorišta. Još uvijek je aktuelna ljetnja garderoba, a ona toplija koristi se samo u ranim jutarnjim satima ili kad zađe sunce. Za sve one koji ne vole vrelo ljeto i tropske temperature ovo vrijeme je idealno za odmor. Nažalost, gostiju je manje nego što bi moglo da ih bude da je turistička ponuda bogatija i atraktivnija. Prošlog vikenda registrovano je oko 1.500 posjetilaca, samo jedan odsto više nego lani u isto vrijeme…


D.I. 



Miholjsko ljeto u Igalu: Kad nema kupanja, prija i sunčanje

Нема коментара:

Постави коментар