četvrtak, 25. oktobar 2012.

Golf tereni za produžetak sezone

Izradnja golf terena u Crnoj Gori upotpuniće njenu turističku ponudu, doprinijeti produženju sezone i zapošljavanju novih radnika. Zemljište površine 786 685 kvadratnih metara  daje se u zakup na period od 90 godina  


PODGORICA – Izradnja golf terena u Crnoj Gori upotpuniće njenu turističku ponudu, doprinijeti produženju sezone i zapošljavanju novih radnika,  ocijenili su potpisnici Ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu. U Ministarstvu održivog razvoja i turizma u ime Vlade Crne Gore ugovor je potpisao ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić, u ime kompanije LPGD DOO Podgorica Kris Libreks   i u ime kompanije Montepranzo – Bokaprodukt Tivat Andrija Radman.


GetImage u 300x200 Golf tereni za produžetak sezone

Foto: www.mrt.gov.me


Zemljište površine 786 685 m2  daje se u zakup na period od 90 godina uz obavezu zakupca da izgradi i upravlja izgrađenim Golf terenom i pratećim sadržajima.


Ministar Sekulić je izrazio uvjerenje da će ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu upotpuniti turističku ponudu Crne Gore. On je kazao da gradnja budućih golf terena podrazumijeva nove sadržaje koji bi trebalo da dopune turističku ponudu.

”To će pomoći da Crna Gora postane još ljepša i prestižnija destinacija. Nadam se da ćemo ubrzo imati priliku da vidimo i planove i početak izgradnje golf terena”, rekao je Sekulić.

On je dodao i da eventualna neriješena imovinsko-pravna pitanja ne bi trebalo da uspore realizaciju ugovora i gradnje budućih golf terena, te da bi država bila obavezna da snosi troškove u slučaju povraćaja zemljišta.


Predstavnik investitora, kompanije LPGD  Kris Libreks izrazio je uvjerenje da će realizacija jednog od tri planirana projekta – tivatskog nacionalnog golf rizorta Montepranco uticati na produženje turističke sezone i zapoÅ¡ljavanje 600 radnika do 2020. godine.

”To će značajno upotpuniti dnevne aktivnosti modernog turiste, što će biti ciljna kategorija”, kazao je Libreks, koji se prisutnima obratio na engleskom jeziku bez obezbijeđenog prevoda.

Posebna pažnja prilikom realizacije projekta biće posvećena zaštiti životne sredine, tako da će budući Montepranco golf rizort imati sistem za prečišćavanje vode, kojim će se uštedjeti 50 odsto vode. Realizacija projekta, po riječima Libreksa, bi trebalo i da doprinese razvoju golfa u Crnoj Gori kroz obuku mladih na golf akademiji.

On je rekao da sa predstavnicima Boka grupe pregovaraju o gradnji golf terena i nada se da će uskoro biti u prilici da predstavi detalje tih planova.

”Planiramo da, zajedno sa Boka grupom, napravimo svjetski sportski i stambeni objekat sa pet zvjezdica, što će biti jedan od razloga da Tivat postane jedna od glavnih destinacija Jadranske regije”, kazao je Libreks i istakao da LPGD namjerava da proširi aktivnosti i na druge golf projekte u Crnoj Gori, između ostalog, u Danilovgradu.

”Taj klub u centralnom dijelu Crne Gore biće izgrađen za potrebe golfera iz Podgorice, Nikšića i okolnih gradova. Uz taj projekat, strani investitori će lakše izabrati Nikšić ili Podgoricu za buduću lokaciju njihove kompanije”, rekao je Libreks i podsjetio na planiranu gradnju Luštica Golf & Leisure rizorta, koji će obuhvatiti šest golf terena i sedam hotela sa tri hiljade kreveta. Po njegovim riječima to će Crnu Goru učiniti poznatijom u svijetu golfa.

Sve to bi, kako je naveo, učinilo da se obezbijedi oko dvije hiljade radnih mjesta, 750 hiljada noćenja, ali i posjeta 150 hiljada do 200 hiljada turista tokom godine, što će crnogorskoj ekonomiji godišnje donijeti 300 miliona eura profita.

”Planovi za Lušticu L&G rizort su u poodmakloj fazi i prvi put su Vladi predstavljeni u julu 2009. godine. Planiramo da njemački partner PDI i LPGD investiraju preko 400 miliona eura, a realizacija projekta može početi kroz godinu”, najavio je Libreks.

Andrija Radman ispred Montepranco Bokaprodukta je istakao da će kompanija koju predstavlja biti dobar partner u projektu gradnje golf terena te da se ugovorom o zakupu zemljišta za gradnju golf terena štite interesi sva tri potpisnika..


Piše: Nikola Perković



Golf tereni za produžetak sezone

Нема коментара:

Постави коментар