četvrtak, 25. oktobar 2012.

Turistička organizacija Glavnog grada zadovoljna sezonom: Ugostili 34.392 turista

Glavni grad, prema podacima Monstata, od januara do avgusta ove godine posjetilo je 34.392 gostiju, što je povećanje u odnosu na isti period prošle godine. Domaćih dolazaka je bilo 3.459, a stranih 30.933.


Podgorica i okolina snimak iz aviona Dobrilo Malidzan23 u Turistička organizacija Glavnog grada zadovoljna sezonom: Ugostili 34.392 turista- Ukupan broj noćenja za isti period je 68.127, od kojih je domaćih 9.599, a stranih 58.518 – saopÅ¡teno je Pobjedi iz Turističke organizacije Podgorice.


 Podsjetimo, Glavni grad je 2011.godine za prvih pola godine zabilježio posjetu 24.833 turista, od čega 21.879 stranih.


 - Podaci govore o trendu povećanja u svim segmentima u odnosu na isti period prošle godine i uspješnosti ovogodišnje ljetnje sezone – naglašava se u saopštenju.


 Turistička organizacija Podgorice spremno je dočekala turističku sezonu sa turističko – promotivnim materijalom i novom turističkom mapom grada Å¡tampanom u tiražu od 30. 000 primjeraka.


Dvije manifestacije


- Pored redovnih aktivnosti podržali smo i nekoliko događaja u gradu a u skladu sa programskim aktivnostima za 2012. godinu. TO Podgorice do kraja godine predstoji organizovanje dvije tradicionalne manifestacije koje ove godine slave svoj jubilej i to XXX po redu akcija „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu“ i kulturno-zabavna manifestacija XX po redu „Podgorička noć“ –  ističu iz Turističke organizacije Podgorice.


Prijedlozi do 20. novembra


Kako navode, akcija “Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” i ove godine ima za cilj unapređivanje kvaliteta turističke i ugostiteljske ponude grada, a poziv za dostavljanje prijedloga za nominacije najboljih traje do 20. novembra.


“Podgorička noć” organizuje se povodom Dana Podgorice, 19. decembra, i održava se u okviru DEUS-a pod pokroviteljstvom Glavnog grada.


Riječ je o jedinstvenoj i tradicionalnoj manifestaciji kulturno-zabavnog karaktera koja kroz jednovečernji program oživljava duh stare Podgorice. “Podgorička noć” održaće se 14. decembra, u gradskoj kafani Hotela „Crna Gora“.


V.Ć.



Turistička organizacija Glavnog grada zadovoljna sezonom: Ugostili 34.392 turista

Нема коментара:

Постави коментар