srijeda, 24. oktobar 2012.

U nastavku stripa Supermen daje otkaz u novinarstvu i postaje bloger

PODGORICA – Klark Kent, alter ego heroja iz popularnog stripa Supermen, više neće raditi u redakciji popularnih novina „The Daily Planet“ u imaginarnom gradu Metropolisu, gdje je radio od 1940. godine. 


supermen U nastavku stripa Supermen daje otkaz u novinarstvu i postaje blogerNaime, autori popularnog stripa najavili su da će u sljedećem broju KlarkKentdati otkaz zato što su se novine posvetile isključivo zabavnim pričama. Autori su otkrili kako biKentmogao postati čak i online bloger kako bi javnosti prenio svoju poruku.


- ZaÅ¡to zvučim kao bijednik ako vjerujem da bi vijesti trebale biti o, recimo, vijestima – kaže Kent u stripu, a prenosi Telegraph.


- To je zapravo ono što se dogodi dvadesetsedmogodišnjaku koji je u desku i koji dobija naređenja da radi ono što su me kaže – ističe jedan od autora stripa, Skot Lobdel, koji takođe stvara i stripove Superboy i Teen Titans.


- Supermen je svakako najsnažnija osoba na svijetu, ali je pitanje koliko dugo može sjediti za stolom i dopustiti da ga neko tretira najnebitnijom osobom na svijetu? – pita se autor stripa.


Upitan da prokomentariše oniljeni dio u stripu, Lobdel odgovara da je u pitanju momenat kadaClarkpoziva svoje saradnike da ustanu za istinu i pravdu, u takozvanom američkom maniru.


- Iako je prepuna problema, ima mnogo dobrih stvari koje treba istaći o Americi i američkom načinu življenja, zbog čega mi je drago što ga Klark podržava. Drago mi je što se to može vidjeti iz njegovih izjava – ističe Lobdel.


- Primjer Klarkove situacije može se odnositi na veliki broj zaposlenih koji dođu do prelomnog trenutka kada nešto više ne žele da rade. Ovaj superheroj je prije svega postao novinar jer o mnogim stvarima nije mogao govoriti kao superheroj, jer bi na taj način bilo neobjašnjivo na koji način dolazi do informacija i kako da sakrije identitet – objašnjava Lobdel.


Govoreći o budućnosti svog stripskog junaka, on ističe i da će ga u nastavku biti teško zamisliti kao nekoga ko ispunjava nečije zahtjeve.


- Veća je vjerovatnoća da će pokrenuti sopstveni Huffington Post ili novi Drudge Report, prije nego što će pristati na ispunjavanje naređenih zadataka i potpisivanje čekova za platu – zaključuje lobdel.


Vijest je, nakon što je objavljena u brojnim svjetskim medijima pokrenula brojne rasprave o budućnosti blogovanja i portala kao nove forme novinarstva. A.N.R.



U nastavku stripa Supermen daje otkaz u novinarstvu i postaje bloger

Нема коментара:

Постави коментар